Supersport kladionica

Supersport kladionica

Supersport je najveća i najpopularnija hrvatska kladionica. Ova kladionica prisutna je na hrvatskom tržištu već 20-ak godina. U početku putem brojnih poslovnica koje možete naći u svakom mećem mjestu, a danas i putem kladomata i internet platforme.

Supersport je ujedno i prva hrvatska kladionica koja je još 2010. godine uvela internet klađenje. Na internet platformi Supersporta možete naći sportsko klađenje, uključujući klađenje uživo, internet casino, loto, poker i virtualne igre. 

Otvaranje računa u Superport kladionici

Račun za internet klađenje u Supersportu mogu otvoriti samo osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Kao i svugdje u svijetu klađenje je dozvoljeno samo osobama starijim od 18 godina. Klikom na link za registraciju otvara se opširan registracijski obrazac kojeg trebate popuniti. Ovdje već pri registraciji treba popuniti podatke o OIB-u, broju identifikacijskog dokumenta (osobna iskaznica ili putovnica) i bankovnom računu. Nešto na što nismo naučeni na stranim internet kladionicama. Nakon što podaci prođu provjeru u poreznoj upravi, što se dešava trenutačno, vaš je račun otvoren i spreman za klađenje. Da bi krenuli s internet klađenjem na Supersportu potrebno je još samo izvršiti uplatu.

Kako uplatiti na Supersport kladionicu

Račun na Supersport kladionici moguće je otvoriti isključivo u hrvatskim kunama. Uplatu novaca za klađenje moguće je izvršiti na desetak načina, uključujući bankovnu doznaku, kreditne kartice, Skrill i Paysafecard bonove. Jedna od posebnosti Supersporta je mogućnost gotovinske uplate u zemaljskim poslovnicama i kladomatima, putem Supersport bonova, kao i isplata dobitka sa listića uplaćenih u poslovnicama. Ako vam to sve nije dovoljno uplatu je moguće izvršiti i Aircash aplikacijom i bonovima. Većina uplatnih opcija je besplatna, ali Supersport naplaćuje trošak transakcije od 4-6% za uplate Supersport i A-bonom, te Paysafecard bonom.

Isplata dobitaka moguća je potpuno besplatno na bankovni račun i u gotovini u Supersport poslovnicama. Isplata na Skril račun naplaćuje se s 1% transakcijskih troškova, a putem AIrcash aplikacije sredstva možete isplatiti na benzinskim postajama INE. Ako vam novac ne treba istog trena najisplativija je isplata na tekući račun, koja se obično provodi u roku jednog radnog dana.

Sportsko klađenje na Supersport kladionici

Kao i na većini hrvatskih kladionica ponuda sportskog klađenja je ograničena na sportove i natjecanja popularna i prisutna u Hrvatskoj. Igrači dnevno mogu birati između 5 i 10 sportova, unutar kojih je zastupljen pristojan broj liga i natjecanja, ali još uvijek znatno ispod svjetskog standarda. Broj kladišnih opcija dosta zaostaje za ponudom stranih internet kladionica, osim djelomično na najpopularnijim nogometnim ligama. Međutim i ovdje taj broj rijetko prelazi 50 oklada po utakmici.

Kvaliteta tečajeva je uglavnom osrednja osim u takozvanoj Specijalnoj ponudi. Kao i većina kladionica i Supersport naglasak stavlja na favorita, na koje se znaju naći pristojni tečajevi. Nažalost tečajevi protiv favorita su uglavnom daleko lošiji od onih što se može naći na stranim internet kladionicama. Dodatni problem predstavlja porezno opterećenje u vidu manipulativnih troškova i poreza na dobitak. Kada se uračuna korekcija zbog ovih poreza tečajevi na Supersportu su čak i na najpopularnijim događajima 10-15% lošiji nego prosječni tečajevi na stranim internet kladionicama.

Klađenje uživo i mobilno klađenje

Supersport ima klađenje uživo koje je dostupno svim igračima sa novčanim sredstvima na računu. Broj događaja na koje je moguće klađenje uživo je dosta velik. Klađenje uživo je moguće uz video prijenos utakmice uživo ili video prezentaciju događaja na terenu. Nažalost, zbog nedostatka televizijskih prava video prijenos je dostupan na relativno malom broju događaja. Utakmice najatraktivnijih nogometnih liga i natjecanja moguće je pratiti uglavnom samo uz video prezentaciju. Sama ponuda kladišnih opcija je dosta dobra, kao i popratna statistika tijeka utakmice. S druge strane tečajevi su u usporedbi sa stranim kladionicama uobičajeno slabi.

U skladu sa suvremenim trendovima na Supersportu je moguće i klađenje putem mobitela. Sporti, aplikacije za mobilno klađenje putem Android i Apple uređaje dostupna je za download na Supersportovim stranicama. Aplikacija omogućuje klađenje na cjelokupnu ponudu sportskog klađenja, kao i praćenje utakmica uživo. Mobilna aplikacija jedna je od rijetkih svojstava Supersporta za koje možemo reći da je na nivou stranih internet kladionica.

Bonus i promocije na Supersport kladionici

Kao i ostale hrvatske kladionice i Supersport nema bonus ponudu za nove igrače. Nažalost, za razliku od Hrvatske lutrije i Germanije nemaju niti povremene promocije za postojeće igrače. Jedino, što bi mogli nazvati nekim oblikom promocije su spomenuti Supertipovi unutar tzv. Specijalne ponude. Sve u svemu dosta slabo i ovo je još jedna stvar u kojoj Supersport uveliko zaostaje za stranom konkurencijom.

Izgled Web stranica

Jedno od najvećih razočarenja je izgled Supersportovih web stranica. Danas čak i početničke kladionice nastoje svoje stranice učiniti što privlačnijim svojim korisnicima. Supersportove stranice izgledaju kao preslika ponude iz zemaljskih poslovnica od prije 20 godina. Istini za volju ni ostale hrvatske kladionice ne trude se naročito pratiti svjetske trendove. Ponuda je posložena po danima, a zatim abecedno po ligama koje su naslagane jedna ispod druge. Srećom, traženi događaj možete potražiti i u izborniku sportova s lijeve strane, ali i ovdje su događaji složeni po danima. Ponuda je iskazana za razdoblje od najviše tjedan dana, te se zahvaljujući relativnom siromaštvu ponude do traženog događaja, ako je uopće uključen u ponudu, ipak dolazi relativno lako. Valjda su zato zaključili da nije potrebno polje za pretragu. Sve u svemu naš je dojam da stranice izgledaju siromašno i neprivlačno.

Korisnička podrška

Korisnička podrška ograničena je na email adresu na koju možete poslati eventualni upit. U slučaju problema i nedoumica igrači mogu pomoć potražiti i dobro sastavljenim člancima u sekciji Pomoć na dnu stranice.  

Zaključak

Kao i sve hrvatske kladionice i Supersport u mnogočemu zaostaje za konkurencijom koju predstavljaju strane internet kladionice. I dok za kvalitetu tečajeva možemo reći da je nešto na što zbog poreznog opterećenja Supersport malo može utjecati, za neke druge stvari to nije tako. Širina ponude svakako bi mogla biti bolja.  To podjednako vrijedi i za broj sportova – događaja i za razradu kladišnih opcija. Klađenje uživo je sve popularniji oblik sportskog klađenja i ovdje su također moguća brojna poboljšanja. Način prezentacije ponude zastario je, a sam izgled stranica iako pregledan u cjelini je neatraktivan.  

Sve u svemu Supersport je prije svega kladionica za rekreativne igrače. Ako zbog bilo kojeg razloga volite zalaziti u lokalnu Supersportovu poslovnicu internet stranica može biti dobra dopuna vašoj aktivnosti.  Ako ipak klađenju pristupate ozbiljno i profesionalno, tražeći što bolje korisničko iskustvo, ponudu i tečajeve onda na internetu postoji cijeli niz mnogo kvalitetnijih kladionica.