Besplatne oklade

Besplatne oklade (Free bets) najčešći su oblik promocija kod kladionica registriranih i orijentiranih na tržište Velike Britanije i Irske. Iznosi ovih promocija često su nešto niži nego kod klasičnih bonusa pri registraciji, ali su i uvjeti koje igrač treba ispuniti prije prava na isplatu znatno manji i lakši za ispuniti. U većini slučajevima igračima se nudi besplatna oklada na iznos njihove prve oklade međutim mnoge kladionice imaju stalne promocije pri kojima je moguće zaraditi dodatne besplatne oklade.

Besplatne oklade prilikom prve registracije

Mnoge kladionice prilikom prve registracije nude novim igračima besplatnu okladu u iznosu prve oklade do određenog maksimalnog iznosa. Najčešće se radi o iznosima od 25 britanskih funti (GBP) ili ekvivalentnom iznosu u valuti po izboru igrača. Da bi dobili besplatnu okladu obično je potrebno uložiti prvu okladu na koeficijent od 2,0 ili veći. Nakon što događaj na koju ste uložili prvu (kvalifikacijsku) okladu završi iznos besplatne oklade obično je dostupan na vašom računu. Kod nekih kladionica iznos besplatne oklade se ne može iščitati na stanju vašeg računa ali je pri podnošenju sljedeće oklade na kladioničkom listiću (betting slip) moguće izabrati opciju: uloži besplatnu okladu.
Najčešće se kod besplatnih oklada u slučaju dobitka oklade igraču pripisuje samo dobitak, bez uloga. To znači ako uložite iznos od 25 eura na koeficijent 2,0 i imate dobitnu okladu vašem će se računu pridodati iznos od samo 25 eura tj. samo dobitak. Istovremeno, međutim, prilikom podnošenja besplatne oklade nikakav iznos se neće skinuti sa vašeg računa. Ovakve se oklade obično zovu oklade bez vraćenog uloga ili Stake Non Returned Bets (SNR). Ovakve oklade stoga nije isplativo ulagati na niske koeficijente jer ćete u tom slučaju ostvariti mali dobitak. Neke pak kladionice nude oklade s vraćenim ulogom ili Stake Returned Bets (SR) koje u tehničkom smislu prije pripadaju u grupu bonusa nego besplatnih oklada, ali zbog komercijalnih razloga kladionice u promoviranju istih koriste izraz besplatna oklada (Free bet).

Najveća pogodnost kod ove vrsta promnocija je što u velikoj većini nakon što ste uložili prvu (kvalifikacijsku) okladu i zatim odigrali besplatnu okladu nemati više nikakvih ograničenja u pogledu raspolaganja vlastitim sredstvima. Ako naprimjer uložite besplatnu okladu od 25 eura na koeficijent 6 i ostvarite dobitak od 125 eura (na okladu bez vraćenog uloga) cjelokupno stanje vašeg računa i ostvareni dobitak slobodno možete odmah podići s računa kladionice.

Promotivne besplatne oklade

Neke kladionice s vremena na vrijeme, a neke i redovito, svojim igračima nude promotivne besplatne oklade. Pri tom je obično potrebno uplatiti kvalifikacijsku okladu u određenom iznosu. Kvalifikacijski iznos i ostali uvjeti razlikuju se od slučaja do slučaja i obično su navedeni i uvjetima promotivne akcije. Također, jedan od češćih oblika promotivnih besplatnih oklada je ponuda u slučaju gubitka kvalifikacijske oklade. U ovom slučaju kladionica vas poziva da uložite okladu na strogo određen događaj iz njihove ponude, i u slučaju gubitka oklade kladionica vam kompenzira gubitak s besplatnom okladom u određenom iznosu.
Kao i kod besplatnih oklada pri prvoj registraciji i ovdje u velikoj većini slučajeva ne postoje ograničenja u pogledu raspolaganja vašim sredstvima, osim u slučajevima kada je to iričito navedeno u uvjetima promotivne akcije. 

Izdvojeno!

Kod britanskih kladionica često ćete u uputama kako da ostvarite pravo na besplatnu okladu naći termin evens za minimalni koeficijent što u stvari znači koeficijent od 2,0.

Pregled besplatnih oklada
   
   
   
   
   
   

ecogra logogambleaware logo18+logo

© Kladionice Online