Bonusi za nove korisnike

Bonusi za nove korisnike ili bonusi pri registraciji najčešći su oblik financijskih pogodnosti za online kladioničare. Iznos bonusa varira od 10 do nekoliko stotina eura pri čemu je iznos bonusa obično vezan uz iznos prve uplate. Kod europskih i australskih kladionica obično se radi o maksimalnim iznosima do 100 eura pri čemu bonus iznosi 50 ili 100 posto prve uplate. Kod azijskih i kladionica namijenjenih američkom tržištu iznosi maksimalnog bonusa ponekad iznose nekoliko stotina eura ili dolara, a sam bonus obično čini 10 -30 posto uplate tj. radi se o velikim bonusima na velike iznose prve uplate.

Pravo na bonus pri registraciji obično se ostvaruje automatski nakon prve uplate. Kod nekih kladionica potrebno je upisati promo kod u odgovarajuće polje u obrascu prijave, dok neke traže da im se pošalje zahtijev za bonus putem e-maila. Iznos bonusa se zatim pridodaje vašem postojećem stanju računa i raspoloživ je za klađenje. Upute o načinu ostvarivanja prava na bonus obično se nalaze na stranicama kladionice i potrebno ih je pažljivo pročitati. Naročito zbog činjenice da ova vrst bonusa redovito dolazi uz ograničenje prava raspologanja sredstvima na računu tj. isplate do ispunjavanja određenih uvjeta (Bonus release requirements). Navedeni uvjeti u pravilu su navedeni u prije spomenutim uputama i najčešće dolaze u obliku određenog iznosa koji je potrebno uložiti na oklade u kladionici pri čemu se računaju samo oklade na određeni minimalni koeficijent. Iznos minimalnog koeficijenta varira od slučaja do slučaja, a najčešće se radi o koeficijentima između 1,5 i 2,0. 

Važno je napomenuti da unatoč minimalnom koeficijentu vi slobodno možete ulagati oklade i na koeficijente niže od minimalnog. Jedino se ovako uložene oklade neće uračunati u izračun iznosa potrebnog za podizanje bonusa. Iako vam se može činiti kao ograničavajući faktor ovako dobiveni bonus ipak predstavlja veliku prednost koju stječete u odnosu na kladionicu. Najbolja je taktika kladiti se kao da bonusa nema, a nakon nekog vremena skupiti ćete dovoljno oklada kojim ćete odblokirati vlastita sredstva.
Kod nekih kladionica na stranicama vašeg računa automatski ćete naći podatke o iznosu dosad uloženih sredstava, tj. iznosu koji je još potrebno uložiti do slobodnog raspolaganja sredstvima računa. Kod nekih, međutim, ti podaci vam neće biti automatski dostupni te ćete morati voditi vlastitu evidenciju, ili ćete morati uputiti upit kladionici o stanju i statusu vašeg računa u odnusu na ograničenje raspolaganja bonusom.

Pregled bonusa za nove korisnike

Besplatne oklade

Besplatne oklade (Free bets) najčešći su oblik promocija kod kladionica registriranih i orijentiranih na tržište Velike Britanije i Irske. Iznosi ovih promocija često su nešto niži nego kod klasičnih bonusa pri registraciji, ali su i uvjeti koje igrač treba ispuniti prije prava na isplatu znatno manji i lakši za ispuniti. U većini slučajevima igračima se nudi besplatna oklada na iznos njihove prve oklade međutim mnoge kladionice imaju stalne promocije pri kojima je moguće zaraditi dodatne besplatne oklade.

Besplatne oklade prilikom prve registracije

Mnoge kladionice prilikom prve registracije nude novim igračima besplatnu okladu u iznosu prve oklade do određenog maksimalnog iznosa. Najčešće se radi o iznosima od 25 britanskih funti (GBP) ili ekvivalentnom iznosu u valuti po izboru igrača. Da bi dobili besplatnu okladu obično je potrebno uložiti prvu okladu na koeficijent od 2,0 ili veći. Nakon što događaj na koju ste uložili prvu (kvalifikacijsku) okladu završi iznos besplatne oklade obično je dostupan na vašom računu. Kod nekih kladionica iznos besplatne oklade se ne može iščitati na stanju vašeg računa ali je pri podnošenju sljedeće oklade na kladioničkom listiću (betting slip) moguće izabrati opciju: uloži besplatnu okladu.
Najčešće se kod besplatnih oklada u slučaju dobitka oklade igraču pripisuje samo dobitak, bez uloga. To znači ako uložite iznos od 25 eura na koeficijent 2,0 i imate dobitnu okladu vašem će se računu pridodati iznos od samo 25 eura tj. samo dobitak. Istovremeno, međutim, prilikom podnošenja besplatne oklade nikakav iznos se neće skinuti sa vašeg računa. Ovakve se oklade obično zovu oklade bez vraćenog uloga ili Stake Non Returned Bets (SNR). Ovakve oklade stoga nije isplativo ulagati na niske koeficijente jer ćete u tom slučaju ostvariti mali dobitak. Neke pak kladionice nude oklade s vraćenim ulogom ili Stake Returned Bets (SR) koje u tehničkom smislu prije pripadaju u grupu bonusa nego besplatnih oklada, ali zbog komercijalnih razloga kladionice u promoviranju istih koriste izraz besplatna oklada (Free bet).

Najveća pogodnost kod ove vrsta promnocija je što u velikoj većini nakon što ste uložili prvu (kvalifikacijsku) okladu i zatim odigrali besplatnu okladu nemati više nikakvih ograničenja u pogledu raspolaganja vlastitim sredstvima. Ako naprimjer uložite besplatnu okladu od 25 eura na koeficijent 6 i ostvarite dobitak od 125 eura (na okladu bez vraćenog uloga) cjelokupno stanje vašeg računa i ostvareni dobitak slobodno možete odmah podići s računa kladionice.

Promotivne besplatne oklade

Neke kladionice s vremena na vrijeme, a neke i redovito, svojim igračima nude promotivne besplatne oklade. Pri tom je obično potrebno uplatiti kvalifikacijsku okladu u određenom iznosu. Kvalifikacijski iznos i ostali uvjeti razlikuju se od slučaja do slučaja i obično su navedeni i uvjetima promotivne akcije. Također, jedan od češćih oblika promotivnih besplatnih oklada je ponuda u slučaju gubitka kvalifikacijske oklade. U ovom slučaju kladionica vas poziva da uložite okladu na strogo određen događaj iz njihove ponude, i u slučaju gubitka oklade kladionica vam kompenzira gubitak s besplatnom okladom u određenom iznosu.
Kao i kod besplatnih oklada pri prvoj registraciji i ovdje u velikoj većini slučajeva ne postoje ograničenja u pogledu raspolaganja vašim sredstvima, osim u slučajevima kada je to iričito navedeno u uvjetima promotivne akcije. 

Izdvojeno!

Kod britanskih kladionica često ćete u uputama kako da ostvarite pravo na besplatnu okladu naći termin evens za minimalni koeficijent što u stvari znači koeficijent od 2,0.

Pregled besplatnih oklada

Bonusi na ponovnu uplatu

Konkurencija među online kladionicama je vrlo žestoka. Kladionicama je prije svega stalo da se kladite upravo kod njih. Pojedine kladionice stoga često smišljaju načine kako da vas privuku da što više igrate kod njih. Nakon što ste dobili i razigrali bonus pri prvoj uplati mnogi od vas povući će svoje novce i potražiti novu i zanimljiviju kladionicu s većom i boljom ponudom ili bonus ponudom koju ne možete odbiti. Stoga će da bi vas vratili u svoje jato, ili jednostavno zato da vas stimulariju, ponuditi vam bonus na ponovnu uplatu.

Povremene bonuse ne ponovnu uplatu možete očekivati od sljedećih kladionica:

Refer A Friend bonusi

Refer A Friend ili Pozovi prijatelja je još jedna vrlo česta promocija koju mnoge kladionice, casina i poker kuće koriste da bi privukle nove igrače. U ovom slučaju kladionica vas stimulira da nakon što se registrirate pozovete svoje prijatelje da također otvore račun. Sve što se od vas tom prilikom traži je da preporučite nekog od vaših prijatelja kome će kladionica poslati pozivnicu sa vašom preporukom. Ako se vaš prijatelj registrira i ispuni uvjete iz poziva kladionica će vas nagraditi bonusom ili na neki drugi način.

Ovako dobiveni bonus obično nema ograničenja u raspolaganju, ali je preporučljivo da ga ipak barem jedanput uložite u kladionici. S druge strane kod nekih kladionica prije nego što dobijete bonus vaš prijatelj treba uložiti određeni broj oklada u skladu s uvjetima programa. Uvjeti Refer A Friend programa obično su veoma detaljno razjašnjeni na stranicama kladionice i preporučljivo je da ih i vi i vaš prijatelj dobro proučite.

   
BETDAQ Promotion
   
   
   
   
   

ecogra logogambleaware logo18+logo

© Kladionice Online