Sigurne oklade - Surebets

Velik broj online kladionica i velika konkurencija među njima omogućile su nastanak fenomena sigurne oklade (surebets). Za neku okladu se može reći da je sigurna kada je moguće izvršiti uplatu na sve moguće ishode, a da se pritom ostvari zarada. Ova vrsta klađenja naziva se još i Arbitražno klađenje (Arbitrage Betting), a za sigurne oklade na engleskom se koristi i termin arbs (skraćeno od arbitrages).
Da bi došlo do sigurne oklade potrebno je da jedna kladionica ponudi posebno dobre koeficijente na jedan od mogućih ishoda, a da neka druga kladionica ponudi posebno dobre tečajeve na drugi (suprotni) mogući ishod.

Primjer sigurne oklade:
Pinnacle nudi tečaj 1,10 na pobjedu tima A i 8,00 na pobjedu tima B
Bodog nudi tečaj 1,20 na pobjedu tima A i 5 na pobjedu tima B

Ako izvršite uplatu od 500 eura u Bodogu na pobjedu tima A po tečaju 1,20 u slučaju dobitka Bodog će vam isplatiti 600 eura. Ako pak u Pinnacleu uplatite protuokladu od 75 eura na pobjedu tima B po tečaju 8,00 u slučaju dobitka također će vam isplatiti 600 eura. Ako zbrojite vaše uloge ispada da ste izvršili uplatu od ukupno 575 eura.
Neovisno od krajnjeg rezultata, tj. pobjede tima A ili tima B jedna od kladionica će vam isplatiti 600 eura čime ste na siguran način ostvarili dobitak od 25 eura.

Sigurne oklade mogu se pojaviti unutar istog tipa ponude, naprimjer u nogometu između 2 ili 3 kladionice, ali i unutar različitih tipova oklada. Tako je u nekim sportovima (nogomet, hokej na ledu) moguće u jednoj kladionici uplati okladu na pobjedu jednog tima, a u drugoj protuokladu na azijski hendikep +0,5 na drugi tim.
Najjednostavnije za uočiti i za odigrati su sigurne oklade koje se pojavljuje kod sportova ili ponuda kod kojih su moguća samo dva ishoda (tenis, američki sportovi, broj golova u nogometu i sl.)

Koja je korist od sigurnih oklada

Zahvaljujući sigurnim okladama moguće je zarađivanje na kladionicama na siguran način. Ipak da bi zarađivali na ovaj način potrebna su vam vrlo velika novčana sredstva raspoređena u više kladionica. Postoci dobitaka su obično vrlo mali u najboljem slučaju do 5 posto. U takvom slučaju da bi zaradili 50 eura  potrebno je uložiti 1.000 eura. Sigurne oklade obično se pojavljuju između najrazličitijih kladionica, često upravo u onoj gdje nemate sredstva, i vrlo kratko traju. Naime nakon što neka kladionica čiji tečajevi odskaču od ostalih primi nekoliko uzastupnih oklada na određeni događaj ta kladionica obično smanji tečaj te samim time prestane postojanje sigurne oklade.
Danas je na internetu moguće naći više servisa koji objavljuju sigurne oklade. Neki to rade besplatno, ali uglavnom s kašnjenjem tako da najčešće dok se logirate na kladionicu tečajevi su već promijenjeni. Postoje i servisi koji objavljuju sigurne oklade u realnom vremenu, ili vam ih čak šalju na email, ali oni naplaćuju svoju usluga.
Kladionice generalno govoreći ne vole igrače koji uplaćuju visoke iznose na sigurne oklade. Stoga vas neke kladionice mogu limitirati tako da vam ograniče maksimalni ulog, nakon čega u navedenoj kladionici više ne možete uplaćivati sigurne oklade, a otežano vam je i normalno klađenje.

Sigurne oklade mogu se vrlo uspješno koristiti kako bi ostvarili siguran profit na bonusima koje pojedine kladionice daju novim članovima prilikom prve uplate ili u posebnim situacijama kada žele privući postojeće članove. Navedeni bonusi uvijek uključuju takozvani bonus rollover tj. obavezu igrača da prije no što zatraži isplatu sredstava sa kladionice uplati određeni broj oklada. Koristeći se sigurnim okladama moguće je ispuniti bonus rollover na siguran način čime je moguće bonus novac pretvoriti u novac koji je moguće isplatiti sa računa kladionice. Zavisno od umješnosti u pronalaženju sigurnih oklada moguće je ostvariti i dodatnu zaradu povrh dobivenog bonusa.
Koristeći se sigurnim okladama moguće je na siguran način pretočiti gotovo sve bonuse u siguran prihod, što vam s obzirom na trenutnu bonus ponudu može donijeti siguran prihod i od nekoliko tisuća eura godišnje.

Rizik kod sigurnih oklada

U današnjem svijetu ništa nije bez rizika pa tako određeni rizici postoje i kod sigurnih oklada. Ipak, radi se o rizicima koji uglavnom proizlaze iz pravila koje određene kladionice primjenjuju te se mogu izbjeći ukoliko ta pravila dobro poznajete i izbjegavate situacije u kojima se izlažete riziku.
Različite kladionice primjenjuju različita pravila za pojedine sportove. To je najizraženije kod tenisa gdje se primjenjuju različita pravila u slučaju prekida meča zbog diskvalifikacije ili predaje jednog od igrača. U našim pregledima kladionica naveli smo za svaku kladionicu koje tenis pravilo primjenjuje. Kod Baseballa pak moguća su različita pravila u slučaju promjene pitchera. Potrebno je također biti pažljiv kod uplaćivanja oklada na američke sportove gdje neke kladionice imaju različitu ponudu, a zavisno od igranja produžetaka ili izvođenja penala radi dobivanja konačnog pobjednika.
Svi ovi rizici mogu se lako izbjeći tako da uplaćujete sigurne oklade samo u kladionicama koje imaju identična pravila ili mogućnost odabira identične ponude.

Nešto su ozbiljniji rizici vezani uz ponašanje kladionica prilikom prihvata oklada. Neke kladionice postavljaju ograničenja uloga za pojedine oklade, dok neke čak vrše autorizaciju oklade prije prihvaćanja. U takvim kladionicama je najbolje ne primjenjivati sigurno klađenje, ili pak izvršiti uplatu najprije u takvoj (riskantnoj) kladionici, a tek zatim u drugoj kladionici.
Ovdje dolazimo i do rizika vezanih uz vrijeme. Prije svega nije baš pametno uplaćivati sigurne oklade neposredno prije početak utakmice jer vam se može dogoditi da zbog nekakve nepredvidive okolnosti niste u mogućnosti uplatiti protuokladu.

Još je ozbiljniji problem mogućnost promjene tečajeva jer kao što smo rekli ranije sigurne oklade obično ne traju dugo. Da bi smanjili rizike potrebno je držati se nekoliko pravila. Prije uplaćivanja oklada najprije izračunajte iznose koje namjeravate (trebate) uplatiti i pripremite obje (sve) kladionice na uplaćivanje oklade. To znači da se logirate u svim kladionicama i pripremite kladišne listiće (bet slip) koje namjeravate uplatite, te izvršite sve uplate u vrlo kratkom vremenskom slijedu, jednu za drugom. Pritom je gotovo obavezno da najprije izvršite uplatu u kladionici čiji tečajevi odskači od drugih i zahvaljujući kojoj je i kreirana mogućnost siguren oklade. U pravilu sigurna oklada gotovo uvijek postoji jer jedna od kladionica odskače s tečajevima od drugih. U slučaju da je došlo do promjene tečajeva držeći se ovog principa možete odustati od klađenja ili korigirati vrijednosti uloga.

Ukoliko koristite internet servise koji objavljuje sigurne oklade vodite računa da se radi o strojevima koji nisu savršeni. Moguće je da računalo koje uspoređuje ponude kladionica i kreira informaciju o sigurnim okladama uzme u obzir krive tipove oklada, pa ponekad i potpuno krive utakmice. Ovo se naročito može dogoditi ako dvije ekipe igraju dvije uzastopne utakmice u kratkom vremenskom razdoblju. Uvijek dobro provjerite da li se radi o identičnoj ponudi i da li se stvarno radi o sigurnoj okladi.

Sigurne oklade kao posljedica ljudske greške

Ukoliko krenete u potragu za sigurnim okladama gotovo sigurno ćete naići na izuzetno povoljne sigurne oklade s profitom od 20% i više. Kako i inače u slučajevima kada je nešto predobro da bi bilo istinito i ovdje se radi uglavnom o greškama nastalim prilikom upisivanja ponude u nekoj od kladionica. Ponudu koju vidite na svom monitoru upisao je zaposlenik kladionice koji je podložan greškama, te se ovakve greške na engleskom jeziku nazivaju "paplapble errors". Gotovo sve kladionice zadržavaju pravo da u slučaju ovakve greške ponište okladu, što obično i čine, naročito ukoliko utakmica još nije započela. Iako se može dogoditi da u kladionici ne primjete vlastitu grešku, ili da se ponesu džentlmenski te da ako grešku primjete nakon početka utakmice ne ponište okladu, velika je vjerojatnost da će ovakva oklada biti poništena. Stoga vam savjetujemo da izbjegavate ovakve oklade, jer iako možete ostvariti značajan, dobitak klađenjem na "predobre" sigurne oklade izlažete se značajnom riziku.


Ove su upute napisane kao informacija i pomoć. Svatko s imalo iskustva u klađenju vjerojatno je već savladao lekciju da u klađenju ništa nije potpuno sigurno pa tako ni klađenje na sigurne oklade. Ipak dosljedna primjena ovdje navedenih uputa na dugi rok garantira vam siguran profiti jer su eventualni gubici zbog grešaka ili svjesno preuzetih rizika znatno manji od dobitaka.
   
BETDAQ Promotion
   
   
   
   
   

ecogra logogambleaware logo18+logo

© Kladionice Online