Skrill - Moneybookers

Skrill - Moneybookers je suvremeni servis za slanje i primanje novca te za sigurnu kupovinu putem interneta, a najpopularniji je u internet klađenju gdje ga korisnici - igrači često koriste prilikom uplata i isplata na online kladionice, casina i poker sobe. Popularno nazvan internet novčanik za klađenje (e-wallet for gambling). Skrill u svojoj mreži ima preko deset milijuna internet korisnika širom svijeta s pristupom uplata na internet kladionice i casina, on-line kupovini, kao i prijenosu novca na pouzdan i siguran način. Također, Skrill ima otvren bankovni račun u Hrvatskoj čime omogućava uplate u kunama što znači da se svaka vaša uplata na Skrill račun tretira kao uplata u domaćem bankovnom prometu, te ne plaćate naknadu ako uplaćujete s računa kod Erste i Steiermarkische banke.

Skrill je osnovan i lansiran na internet sada već davne 2001. godine i trenutno je jedna od vodećih svjetskih kompanija za digitalno plaćanje. U početku sevis je koristio naziv Moneybookers da bi ga 2012. godine promijenio u Skrill. Naziv Moneybookers ostao je popularan kod mnogih starih korisnika, te je stoga i danas često u upotrebi. Koliko je taj internet novčanik popularan govori i podatak o preko 36 milijuna zadovoljnih korisnika koji u 200 zemalja i u 40 različitih novčanih valuta jeftino, brzo i prije svega sigurno šalju i primaju novac a da pritom ne otkrivaju svoj identitet.

Sigurnost korištenja Skrill servisa je na vrlo visokoj razini, razvijen je s istim sigurnosim uvjetima kao i sve druge internet stranice raznih banaka i drugih novčanih servisa. Prilikom plaćanja ili slanja novca primitalj nikad neće dobiti osjetljive financijske informacije kao što su brojevi kreditnih kartica, broj računa u banci i drugo. Osobni podaci korsnika, lozinke i sve ostale novčane transakcije osigurane su Secure Socket Layer (SSL) tehnologijom s visokim stupnjem 128bitne enkripcije koja posjeduje VeriSign potvrdu - cerifikat.

Prednosti Skrilla

 • Jednostavna, brza, sigurna i besplatna uplata na internet kladionice prilikom kojeg korisnik – igrač ne mora ostavljati brojeve svojih kreditnih, debitnih i drugih bankovnih kartica.
 • Čim uplatite novac na Internet kladionicu ili casino depozit je uplaćen u realnom vremenu te je odmah vidljiv i igrač se može odmah kladiti.
 • Vrlo niski troškovi transakcija što ga čini jednim od najpovoljnijih načina plaćanja u inozemstvu

Što sve pruža Skrill račun?

 • Uplaćivanje i isplaćivanje novca na i sa Skrill računa
 • Slanje i primanje novca s jednog na drugi Skrill račun
 • Uplaćivanje i isplaćivanje novca na i sa internet kladionica i casina, poker sobe i drugih sličnih sajtova
 • Plaćanje raznih roba i usluga sredstvima sa Skrill računa (ebay, skype, aukcije.hr,foto.com,…)
 • Slanje SMS-a, slanje i primanje faksimila
 • Plaćanje putem mobilnog telefona (Mobile payments)
 • Mogućnost korištenja Skrill pre-paid kartice, trošite novac na raznim prodajnim mjestima diljem svijeta

Naknade i limiti kod Skrilla

Naknade za novčane transakcije prilikom uplate i isplate na i sa Skrill računa, te prilikom transfera drugim korisnicima ovise o zemlji prebivališta korisnika. Naknade za igrače iz Hrvatske su sljedeće.
 • Registracija: bez naknade
 • Uplata novca iz banke na Skrill Moneybookers račun : Ovisno o banci
 • Uplata novca putem kartice na Skrill Moneybookers račun : 1,9%
 • Slanje novca : 1% (do 0,50 Eur)
 • Isplata novca u Banku na račun/karticu :
 • Ovisi o banci gdje korisnik ima otvoren račun, od 1.00 – 1.90e
 • Isplata novca putem čeka : 3.50 Eur

Limiti za plaćanje i prijenos novca ovise o statusu računa klijenta. Prilikom registracije svakom se korisniku dodjeljuje početni limit novčanih transakcija koji iznosi 1.500 eura u 90 dana. Verifikacijom adrese, bankovnog računa i kreditne kartice moguće je taj limit povećati. Daljnje povećanje limita moguće je učestalošću korištenja Skrilla, što više koristite Skril za transfer na i sa kladionica limit vam sve više raste.

Kako uplatiti na Skrill

Uplatu novca na vaš Skrill račun možete izvršiti bankovnom doznakom ili uplatom pomoću kreditne ili debitne kartice.

Kako uplatiti novčana sredstva s računa banke u Hrvatskoj?

Uplata se moze izvršiti  nalogom 14 (deviznim nalogom)
Prilikom uplate potrebno je u nalogu naznačiti svoj referalni broj Moneybookers računa
Nakon postupka verifikacije, sredstva bi trebala biti dostupna na Moneybookers računu u roku 2-3 dana.

Kako uplatiti putem kreditne/debitne kartice?

Prije nego što možete itvršiti uplatu kreditnom ili debitnom karticom potrebno je izvršiti verifikaciju kartice. Detaljan postupak verifikacije potražite u našem Skrill tutorijalu na dnu ovog članka.

Korisni savjeti prilikom otvaranja i korištenja Skrill računa za klađenje i drugo

Kao valutu Skrill računa najbolje je izabrati euro čime se izbjegavaju svI gubici na tečajnim razlikama EUR - HRK. Dakle, otvoriti devizni račun u banci s vezanom Visa Electron debitnom karticom, devizni račun na Skrillu i devizni račun na kladionici.
Prilikom otvaranja Skrill web stranice korisnici moraju provjeriti da li u njihovom adress baru Internet stranica počinje s https://www.money….., potrebno je provjeriti i da li se u donjem desnom kutu nalazi ikona lokota (security certificate)
Moneybookers korisnička služba nikada putem emaila,telefona i dr.  ne traži korisnikovu zaporku (password).
Dobro je imati pripremljene skenirane slike osobne iskaznice i kartice bankovnog računa, i prednje i zadnje strane kako bi se navedeno poslalo služba za korisnike.
Prililkom prijave na Skrill račun korisnik bi trebao uvijek unositi točne podatke (email adresu i lozinku. Nakon što korisnik šest puta pogriješi tj. unese krive podatke Skrillova korisnička služba radi sigurnosti privremeno zatvara korsnikov račun.
Kod nekih Internet kladionica važno je da email adresa korisnika koja je  registrirana kod Internet kladionice bude ista kao i email adresa koju korsnik upotrebljava kod Skrilla. Ako se je korisnik registrirao sa različitim emailom, može ga promjeniti u postavkama korisnikovog računa.

 

Skrill tutorijal

Kako otvoriti Skrill - Moneybookers račun

Skrill račun je potpuno besplatan i dostupan je svim osobama starijim od 18 godina neovisno o zemlji boravišta i platnoj sposobnosti. Kliknite ovdje da bi došli na Skrill početnu stranicu te pokrenite postupak registracije klikom na dugme Sign Up na vrhu stranice.

skrill home page

U drugom koraku (okviru) označite polje "Personal" (1) kako bi koristili Skrill račun privatno a ukoliko želite koristiti Skrill račun u poslovne svrhe potrbeno je označiti polje "Business".  Za potrebe uplate / isplate na kladionice predlažemo da otvorite privatni Skrill račun. Slijedeće stavke potrebno je obarati: (2) Zemlja prebivališta, (3) Valuta (Predlažemo da kao valutu izaberete Euro  -  €), (4) Jezik. Kod Osobnih podataka potrebno je ispuniti polja: (5) Ime, (6) Prezime, (7) Adresa na kojoj ste prijavljeni, (8) Adresa - to polje obično ostaje prazno, ispuniti ga ukoliko je naziv ulice u polju (7) predugačak. U polje (9) upisati grad stanovanja, (10) Poštanski broj, (11) Broja mobilnog telefona.
Nakon što je sve potrebno odabrano i polja ispunjena kliknuti na (12) "Continue by step 2"- slijedeći korak.

skrill registracija

U slijećem koraku potrebno je pod (1) upisati email adresu koju ćete koristiti  za sve buduće Skrill transakcije, (2) odabrati datum i godinu rođenja, (3) upisati vašu osobnu lozinku, (4) ponovo upisati osobnu lozinku, (5) ispuniti Captch-u. Po završetku kliknuti na (6) Accept and create account - Prihvati i kreiraj račun

skrill registracija

Nakon gornje radnje pojaviti će se okvir u kojem vas Skrill obavještava da je poslao poruku sa verifikacijskim linkom na vašu e-mail adresu. Kako bi završili postupak registracije kliknite na verifikacijski link u primljenoj poruci.

skrill email verifikacija

Otvorite vaš email preglednik i potražite pristiglu poruku. Ukoliko je ne možete pronaći provjerite pretinac neželjene (spam) pošte. Potvrdu email adrese izvršite klikom na Verify your email address dugme u pristigloj poruci (vidi donju sliku).
Time je proces registracije završen i možete prijeći na sljedeći korak - dodavanje bankovnih računa i kreditnih kartica.

skrill verifikacijski email

Dodavanje kreditnih kartica i bankovnog računa

Postupkom verifikacije email adrese završili ste postupak otvaranja Skrill računa te ga možete početi koristiti. Ipak prije ili kasnije trebati ćete registrirati kartice koje ćete koristite te bankovni račun.
U tu svrhu potrebno je na Skrill račun unijeti podatke o vašoj banci (ime banke, SWIFT, IBAN, i ostale podatke) i/ili unijeti podatke o vašim novčanim karticama (Visa, Master Card) koje ćete koristiti za novčane transakcije kod Skrill-a. Klikom na "Cards and Bank Accounts" pa na "Add Credit or Debit Card" otvara se okvir (Slika 1) u kojem odabirete karticu sa kojom ćete vršiti transakcije i upisujete podatke sa kartice. Na Skrill račun moguće je dodati više novčanih kartica. Nakon dodavanja kartice potrebno je izvršiti verifikaciju kreditne kartice, to će Skrill učiniti tako što će vam sa kartice koju treba verificirati skinuti određeni iznos novca (obično se radi o destak centi). Kako bi uspješno verificirali kreditnu karticu točan iznos koji je Skrill povukao sa vaše kartice treba upisati u za to određeno polje i kartica je verificirana.

Za dodavanje bankovnog računa potrebno je kliknuti na "Add Bank Account", otvara se okvir (Slika 2) u koji je potrebno isuniti podatke o vašoj banci  to su: zamlja u kojoj se nalazi banka, ime banke, grad, adresa i poštanski broj, SWIFT kod, IBAN i drugo.

skrill addcard

Slika 1

skrill addcard_2

Slika 2

skrill addcard_3

Pregled Skrill računa

Klikom na Account Overview - Pregled računa možete vidjeti stanje računa, zadnje transakcije i ostalo

skrill 6
Pod "All transactions"-  "Sve transakcije" možete pregledati sve transakcije koje su se rađene na vašem Skrill računu, uplate na kladionice, kupovine na raznim trgovačkim mjestima, isplate sa kladionica, druge isplate i sve ostalo. Moguće je također eksportirati željenje transakcije u određeni program kako bi ih mogli arhivirati u elektroničkom obliku. Na slici možete vidjeti uplate koje prema kladionicama i isplate sa kladionica.

skrill 7

Kako poslati novac drugom Skrill korisniku

Možete poslati  novac svakome tko posjeduje Skrill račun, potrebna vam je samo e-mail adresa osobe - primatelja kojoj šaljete novac.
Jednostavno upišite email adresu primatelja i iznos koji želite poslati pa klknite na "Review"

skrill h

Uplatu na vaš Skrill račun možete izvršiti putem banke ili putem jedne od kartica koju ste dodali na Skrill račun. Jednostavno kliknete na: "Account Overview"  pa na "Upload" otvara se prozor (vidi sliku) odaberete sredstvo sa kojeg želite uplatiti upišete željeni iznos i potvrditi na "Continue". Predlažemo da uplatu izvršite preko kartice kako bi se izbjegli troškovi provizije koje banke naplaćuju prilikom uplata na Skrill račun.

skrill i
Možete u bilo koje doba podignuti raspoloživa sredstva sa svog računa. Jednostavno kliknete na: "Account Overview"  pa na "Withdraw"
otvara se prozor (vidi sliku) odaberete sredstvo na koje želite isplatiti upisati željeni iznos i potvrditi na Continue

Kako isplatiti novac sa Skrill računa

skrill j

 

 

Banner 468x60

 


 

   
BETDAQ Promotion
   
   
   
   
   

 

   
   

ecogra logogambleaware logo18+logo

© Kladionice Online